Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl eperszörp, eperpüré
  • 1 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só, vanília kivonat

Krémhez:

  • 10 dkg keserű
  • 4 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone

 

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal összemelegítjük

A tojást , a cukrot, a tejet robotgéppel összekeverjük, lassan hozzáforgatjuk a langyos csokoládét

A száraz hozzávalókat összekeverjük, az előzőekhez apránként hozzákeverjük, az eperszörppel lazítjuk

Kicsit állni hagyjuk ( 10 perc ), majd 18 db papírkapszlival bélelt muffinformába osztjuk

Légkeverés 160 fokon 20 percig sütjük egyszerre, időközben megcserélhetjük  a tepsiket

 

A 4  dl tejszínben a csokoládét felolvasztjuk ( előző nap ) , majd 1 cs habfixálóval felverjük

A mascarponét a vaníliás cukorral kikeverjük

Összeelegyítjük, nyomózsákkal  díszítjük