Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg keserű csokoládé
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 dl eperszörp, eperpüré
- 1 dl tej
- 3 db tojás
- 2 tk sütőpor
- csipet só, vanília kivonat
Krémhez:
- 10 dkg keserű
- 4 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal összemelegítjük
A tojást , a cukrot, a tejet robotgéppel összekeverjük, lassan hozzáforgatjuk a langyos csokoládét
A száraz hozzávalókat összekeverjük, az előzőekhez apránként hozzákeverjük, az eperszörppel lazítjuk
Kicsit állni hagyjuk ( 10 perc ), majd 18 db papírkapszlival bélelt muffinformába osztjuk
Légkeverés 160 fokon 20 percig sütjük egyszerre, időközben megcserélhetjük a tepsiket
A 4 dl tejszínben a csokoládét felolvasztjuk ( előző nap ) , majd 1 cs habfixálóval felverjük
A mascarponét a vaníliás cukorral kikeverjük
Összeelegyítjük, nyomózsákkal díszítjük