Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula , dió, mogyoró
- 30 dkg sült sütőtök
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
- 3 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna + 1 tk sütőpor
- 1 tk mézeskalács füszerkeverék
- csipet só, vanília kivonat
Krémhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
Elkészítés:
A sült sütőtökhöz hozzákeverjük a nedves hozzávalókat robotgéppel
A száraz hozzávalókat összekeverjük, az előzőekhez apránként hozzákeverjük
Nem túl sokáig, egyneművé összeállítjuk, 18 db papírkapszlival bélelt muffinformába osztjuk
Légkeverés 160 fokon 30 percig sütjük egyszerre, időközben megcserélhetjük a tepsiket
A 4 dl tejszínben a fehércsokoládét felolvasztjuk ( előző nap ) , majd 1 cs habfixálóval felverjük
A mascarponét a vaníliás cukorral kikeverjük
Összeelegyítjük, nyomózsákkal díszítjük