Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula , dió, mogyoró
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna + 1 tk sütőpor
  • 1 tk mézeskalács füszerkeverék
  • csipet só, vanília kivonat

Krémhez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítés:

A sült sütőtökhöz hozzákeverjük a nedves hozzávalókat robotgéppel

A száraz hozzávalókat összekeverjük, az előzőekhez apránként hozzákeverjük

Nem túl sokáig, egyneművé összeállítjuk, 18 db papírkapszlival bélelt muffinformába osztjuk

Légkeverés 160 fokon 30 percig sütjük egyszerre, időközben megcserélhetjük  a tepsiket

 

A 4  dl tejszínben a fehércsokoládét felolvasztjuk ( előző nap ) , majd  1 cs habfixálóval felverjük

A mascarponét a vaníliás cukorral kikeverjük

Összeelegyítjük, nyomózsákkal  díszítjük